Mijn naam is Iris van der Burg. Ik ben geboren op 26 januari 1992 en woon in Sleeuwijk.

Al vanaf klein meisje was ik gek op alles wat met fotografie te maken had. Zoals het maken van foto's en het bewerken ervan. Uren en dagen lang was ik daarmee bezig.

Regelmatig krijg ik van mensen om mij heen de vragen: Wat moet je toch met al die foto's? Heb je aan één foto niet genoeg? Mijn antwoord daarop is stellig: Nee, ik heb nooit genoeg foto's, wel kan één foto meer betekenen dan de andere tien foto's die daarvoor genomen zijn. Een foto kan je zoveel vertellen, zoals de band tussen mens en dier, hoe je je lichamelijk en emotioneel voelt. Tijdens het fotograferen probeer ik dit ook altijd naar voren te laten komen en als dat dan goed gelukt is kan ik daar heel blij van worden. Ook weet ik uit eigen ervaring hoe dierbaar een foto kan zijn na het overlijden van een persoon of dier. Je kan daar ongemerkt zoveel kracht uithalen! 

De laatste tijd begin ik mij steeds meer te ontwikkelen in het maken en nabewerken van foto's, regelmatig krijg ik de opmerking: Hey Iris, je moet hier echt wat mee doen, ik ben super blij met de foto's die je voor me gemaakt hebt.

Ik merkte dat ik er blij van werd als mensen zo enthousiast waren na het zien van de foto's. Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en wil ik ook voor mensen buiten mijn kennissenkring fotoshoots aanbieden en ben ik begonnen met Iris van der Burg Fotografie ( IVDB Fotografie )